Γυμνάζεσαι; Φόρεσε τα σωστά εσώρουχα για περισσότερη άνεση!

Όσο πιο άνετα είναι αυτά που φοράτε, τόσο περισσότερη ευκολία κινήσεων απολαμβάνετε ενόσω γυμνάζεστε!Τα αθλητικά ρούχα που θα επιλέξετε για τη γυμναστική σας, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην άθληση και τα αποτελέσματα αυτής. Όσο πιο άνετα είναι αυτά που φοράτε, τόσο περισσότερη ευκολία κινήσεων απολαμβάνετε ενόσω γυμνάζεστε, ενώ η επιλογή μιας ακατάλληλης ένδυσης θα επιφέρει επιπλέον ταλαιπωρία και δυσφορία. Πριν αποφασίσει όμως κανείς τι είδους αθλητικά ρούχα θα επιλέξει για τη γυμναστική του, πρέπει πρώτα να αποφανθεί… για τα εσώρουχα! Η σωστή επιλογή εσωρούχων για τη γυμναστική πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τον καθένα μας, ενώ υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Άνετα και ελαφριά


Τα εσώρουχα που επιλέγουμε για τη γυμναστική πρέπει να είναι ελαφριά, να “αναπνέουν” και να μας προσφέρουν άνεση και ευκολία κινήσεων. Όταν επιλέγετε νέα εσώρουχα για τη γυμναστική σας η άνεση πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά σας. Εάν νιώθουμε άβολα ή δυσφορία με ένα εσώρουχο, θα υποστούμε μεγάλη ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της άθλησης και κανείς δεν θέλει να ζήσει μια τόσο επώδυνη διαδικασία. Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε και σε τραυματισμό! Εσώρουχα που διαθέτουν απαλή υφή και ελαστικότητα είναι σίγουρα αυτά στα οποία πρέπει να στραφούμε για να μετατρέψουμε τη γυμναστική σε απόλαυση και όχι σε μια επίπονη διαδικασία που ξεκινάει από τα… ακατάλληλα εσώρουχα. Στο Alexaki Underwear το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό, για αυτό και δίνουμε προτεραιότητα στην άνεση και την εύκολη εφαρμογή των εσωρούχων και στο e-shop μας θα βρείτε εσώρουχα ιδανικά για γυμναστική, που δεν θα σας εγκαταλείψουν ποτέ, και θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τις αθλητικές δραστηριότητές σας χωρίς έγνοιες.

Σλιπ ή μποξεράκια;

Εκτός από την υφή και τη σύνθεση, σημαντικό ρόλο όταν αθλούμαστε παίζει και ο τύπος του εσωρούχου που έχουμε επιλέξει. Τα εσώρουχα τύπου σλιπ χαρακτηρίζονται από πολλούς ως ιδανικά για τη γυμναστική, καθώς διαθέτουν λιγότερο ύφασμα και επιτρέπουν μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων στα πόδια μας. Έτσι μπορεί κανείς να επιδοθεί πιο άνετα σε διασκελισμούς, χωρίς να υπάρχουν τριβές, ενώ παράλληλα τα σλιπ εσώρουχα μπορούν να φορεθούν τόσο σε γυναικεία όσο και σε αντρικά σώματα με την ίδια ακριβώς αποτελεσματικότητα. Την ίδια στιγμή ωστόσο και τα εσώρουχα τύπου boxer παρουσιάζουν αρκετά οφέλη για όσους αθλούνται, καθώς προσφέρουν περισσότερο… χώρο, είναι ιδιαίτερα άνετα και έτσι επιτρέπουν την ομαλή κυκλοφορία του αέρα και δίνουν τη δυνατότητα στο σώμα μας να αναπνέει. Ιδανικά η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο του σώματος μας αλλά και τα προσωπικά μας γούστα, καθώς εάν δεν νιώθουμε άνετα με ένα εσώρουχο, όσα πλεονεκτήματα και εάν έχει αυτό, δεν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη γυμναστική και η δυσφορία θα κυριαρχεί.

Προστατέψτε την ευαίσθητη περιοχή


Η γυμναστική μπορεί να εγκυμονεί και κινδύνους για την ευαίσθητη περιοχή μας, καθώς μια λάθος κίνηση ή μια εσφαλμένη επιλογή εσωρούχων μπορεί να αποβούν μοιραίες. Δεν είναι λίγοι οι τραυματισμοί και οι ερεθισμοί στο δέρμα που αποδίδονται στα ακατάλληλα εσώρουχα. Επιλέξετε εσώρουχα που σας εξασφαλίζουν σιγουριά αλλά και ισορροπία στην εν λόγω περιοχή, ενώ για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να στραφείτε σε επιλογές ειδικών εσωρούχων άθλησης που διαθέτουν προστατευτικά.

Πείτε όχι στα συνθετικά


Όταν επιλέγετε εσώρουχα για γυμναστική καλό είναι να αποφεύγετε αυτά που διαθέτουν συνθετικά ή πολύ χειρότερα όσα είναι αμφιβόλου ποιότητας ή σύνθεσης. Οι συνθετικές ίνες παρουσιάζουν την τάση να παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα μας και έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. Η λύση φυσικά είναι να αποφύγετε τα συνθετικά εσώρουχα και να επιλέγετε βαμβακερά ή τουλάχιστον εσώρουχα με μεγάλη περιεκτικότητα σε βαμβάκι, που απορροφούν τον ιδρώτα και διατηρούν την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής του σώματός μας.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή άνετων και υψηλής ποιότητας εσωρούχων, τα οποία θα σας προσφέρουν ευκολία κινήσεων, θα απορροφούν τον ιδρώτα και την κακοσμία και δεν θα εγκυμονούν κινδύνους για το σώμα και τον οργανισμό σας, είναι σίγουρα η σωστή για κάθε αθλητική δραστηριότητα. Στο Alexaki Underwear διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από εσώρουχα, ιδανικά για γυμναστική, τα οποία σας προσφέρουν σιγουριά, άνεση και ασφάλεια, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ποιότητα.