Φθηνά εσώρουχα, είναι όντως φθηνά για την τσέπη σου;

Στο Alexaki Underwear θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ποιότητα των εσωρούχων!«Όσο πιο ακριβά αγοράζεις, τόσο μεγαλύτερη οικονομία κάνεις» λέει θυμόσοφα ο λαός και φαίνεται πως δεν έχει καθόλου άδικο. Αρκετές φορές οι καταναλωτές παρασύρονται εύκολα από μια χαμηλή τιμή, μια φαινομενική προσφορά και μια αγορά που φαντάζει οικονομική, ωστόσο καταλήγουν να βγαίνουν χαμένοι οικονομικά και κυριολεκτικά να έχουν πετάξει τα χρήματά τους σε κάτι που δεν άξιζε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα φθηνά εσώρουχα, τα οποία στο τέλος καταλήγουν… ακριβά και δεν είναι καθόλου οικονομικά για την τσέπη των καταναλωτών. Μια σειρά από μειονεκτήματα τα καθιστούν ιδιαίτερα λάθος επιλογή για την τσέπη μας, κάτι που δεν μπορεί να περάσει εύκολα απαρατήρητο.

Στο Alexaki Underwear θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ποιότητα των εσωρούχων που διαθέτουμε στην αγορά, και έχουμε ετοιμάσει έναν σύντομο και πρακτικό οδηγό με τον οποίο επισημαίνονται όλα τα μειονεκτήματα των φθηνών – και συνήθως χαμηλής ποιότητας – εσωρούχων.

Άλλο οικονομικό και άλλο φθηνό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει στο μυαλό του πάντα ένας καταναλωτής είναι πως πρέπει να ψωνίζει εσώρουχα έχοντας ξεκαθαρίσει πως το φθηνό και το οικονομικό εσώρουχο διαφέρουν. Είναι λογικό, και θεμιτό, κάποιος να αναζητά τρόπος να εξοικονομήσει χρήματα “κυνηγώντας” προσφορές και ψωνίζοντας εσώρουχα λίγο πιο οικονομικά. Αυτό ωστόσο διαφέρει αισθητά από το να επιλέγει κάποιος φθηνά εσώρουχα, δηλαδή αυτά που προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές λόγω ωστόσο χαμηλής ποιότητας. Άλλο πράγμα το να αναζητά κανείς προσφορές, να ψωνίζει στις εκπτώσεις ή να επωφελείται από ασυναγώνιστες τιμές που μπορεί κάποιος να βρει και στο e-shop www.alexakiunderwear.gr, και άλλo πράγμα εντελώς το να επιλέγει εσώρουχα που προσφέρονται ούτως ή άλλως σε τιμές που δεν μπορούν να συνοδεύονται από την αντίστοιχη ποιότητα. Επίσης μια καλή επιλογή είναι αντί να στραφεί κανείς στα φθηνά και χαμηλής ποιότητας αλλά και αισθητικής εσώρουχα, να επιλέξει πακέτα εσωρούχων, όπως τα γυναικεία σλιπ Brazil σε πακέτο 3 τεμαχίων, για να εξοικονομήσει χρήματα χωρίς ωστόσο να χάνει σε ποιότητα.

Φθείρονται εύκολα

Τα φθηνά εσώρουχα λοιπόν διαθέτουν ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαφύγει της προσοχής των καταναλωτών: φθείρονται εύκολα. Ακριβώς λόγω της χαμηλής τους ποιότητας δεν αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα κάθε τόσο να πρέπει να βάζει κανείς το χέρι στην τσέπη και να αγοράζει καινούργια. Με τον τρόπο αυτό ωστόσο το τελικό κόστος για την αγορά εσωρούχων διογκώνεται και ένα φθηνό εσώρουχο καταλήγει πιο ακριβό από οποιοδήποτε άλλο. Το σουτιέν Triumph Amourette για παράδειγμα είναι ένα εσώρουχο που χάρη στην ιδιαίτερα ποιοτική σύνθεση του παρουσιάζει μεγάλη αντοχή μέσα στο χρόνο και παρά τη συχνή χρήση δεν φθείρεται ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Ένας καταναλωτής που επιλέγει να προμηθευτεί ποιοτικά εσώρουχα και δίνει έμφαση στη σύνθεση και την αντοχή τους βγαίνει διπλά και τριπλά κερδισμένος, καθώς κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανά, σε αντίθεση με κάποιον που στρέφεται σε φθηνές επιλογές και εσώρουχα που χαλάνε εύκολα και στη συνέχεια πρέπει να δαπανήσει εκ νέου χρήματα για την αγορά άλλων.

Προκαλούν αλλεργίες

Χαμηλή ποιότητα δεν σημαίνει ωστόσο μόνο άμεση φθορά και συχνή αντικατάσταση. Συνήθως τα φθηνά εσώρουχα, αμφιβόλου ποιότητας, κρύβονται πίσω από την εκδήλωση αλλεργιών και δερματολογικών παθήσεων που παρουσιάζει το σώμα μας. Οι ακατάλληλες ίνες τους δεν αφήνουν περιθώρια πειραματισμού, ειδικά εάν κάποιος καταναλωτής διαθέτει ευαίσθητο δέρμα. Μια πιθανή εκδήλωση αλλεργιών ή κάποιας δερματολογικής πάθησης εκτός από επικίνδυνη για την υγεία μας θα είναι σίγουρα και αρκετά δαπανηρή, καθώς συνήθως απαιτούνται θεραπείες για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων υγείας οι οποίες μάλιστα κοστίζουν αρκετά. Ο κίνδυνος από τη χρήση φθηνών και ακατάλληλων εσωρούχων είναι μεγάλος και σίγουρα δεν πρέπει να τον αψηφούμε.

Τα φθηνά εσώρουχα δεν είναι λύση οικονομίας. Αντιθέτως είναι χρήματα που πέφτουν στο κενό, καθώς στο τέλος οι καταναλωτές που τα εμπιστεύονται καταλήγουν στο να αγοράζουν νέα εσώρουχα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ή να βάζουν βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη για να αντιμετωπίσουν δερματολογικά προβλήματα που προκαλούν τα αμφιβόλου ποιότητας εσώρουχα. Στο  Alexaki Underwear θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από ποιοτικά εσώρουχα, υψηλής αισθητικής, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές και να επωφεληθείτε από τις προσφορές και ειδικές εκπτώσεις που “τρέχουν” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.