5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις εσώρουχα!

Ένας πλήρης οδηγός για να επιλέξεις τα σωστά εσώρουχα για σένα ή τα αγαπημένα σου πρόσωπα.Ένας πλήρης οδηγός για να επιλέξεις τα σωστά εσώρουχα για σένα ή τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

Τα εσώρουχα είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της καθημερινής μας ένδυσης και για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα αγοράζουμε. Παράγοντες όπως το μέγεθος, το ύφασμα κατασκευής, η υφή, η εφαρμογή αλλά και η ποιότητά είναι μόλις μερικά από τα πράγματα στα οποία πρέπει να δώσουμε βάση όταν ψωνίζουμε εσώρουχα, είτε αυτά προορίζονται για εμάς είτε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Στο Alexaki Underwear γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο σημαντικό ρόλο για το σώμα, την άνεση των κινήσεων μας, την εν γένει εμφάνισή μας αλλά και την ψυχολογία μας διαδραματίζουν τα εσώρουχα και για τον λόγο αυτό προετοιμάσαμε έναν πλήρη οδηγό με χρηστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε σε έξυπνες και σωστές αγορές.

 

1. Προσοχή στο υλικό

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά εσωρούχων είναι το υλικό κατασκευής τους. Γενικά, το βαμβάκι χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη επιλογή για το δέρμα μας καθώς είναι ελαφρύ, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και έχει απαλή υφή. Προσοχή ωστόσο: το βαμβάκι απορροφά την υγρασία και έτσι εάν πρόκειται να κάνετε γυμναστική ή άλλη παρόμοια δραστηριότητα, μπορείτε να στραφείτε και σε εσώρουχα με νάιλον ή λύκρα, τα οποία ωστόσο επίσης χρήζουν ειδικής μεταχείρισης. Μια μεγάλη ποικιλία από βαμβακερά ανδρικά μποξεράκια ή γυναικεία εσώρουχα μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας, για να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα από επιλογές σχετικά με τη σύνθεση των εσωρούχων, ανάλογα την εκάστοτε περίπτωση.

 

2. Εξετάστε την εφαρμογή

 

Το πως εφαρμόζουν τα εσώρουχα πάνω στο σώμα μας διαδραματίζει ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο για το κατά πόσο αποτελούν τη σωστή επιλογή για εμάς. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε εφαρμοστά εσώρουχα ή εσώρουχα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ελαστικότητα και προσφέρουν άνεση. Φροντίστε ώστε τα εσώρουχα που θα επιλέξετε να μην πιέζουν το σώμα σας και να του επιτρέπουν να αναπνέει σωστά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος ερεθισμών αλλά και μολύνσεων. Το γυναικείο αθλητικό μπουστάκι Sixty Dry Fit ή η ανδρική φανέλα Palco χωρίς μανίκι για παράδειγμα, αποτελούν ιδανικές επιλογές εσωρούχων που εφαρμόζουν πλήρως σε κάθε τύπο σώματος καθώς χάρη στη σύνθεσή τους προσφέρουν άνεση και βοηθούν το σώμα να αναπνεύσει σωστά.

 

3. Επιλέξετε το σωστό μέγεθος

 

Το σώμα μας διαρκώς αλλάζει και σε κάθε περίοδο της ζωής μας διαφέρει αισθητά. Συνεπώς κάτι το οποίο πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας πριν αγοράσουμε εσώρουχα είναι το μέγεθος. Αρκετοί καταναλωτές ψωνίζουν πιστεύοντας ότι γνωρίζουν το μέγεθός τους ή έχοντας την αίσθηση (κακώς) πως το μέγεθός τους παραμένει σταθερό. Πριν αγοράσετε εσώρουχα μπορείτε να μετρηθείτε στο σπίτι για να σιγουρευτείτε για τις διαστάσεις σας και με βάση αυτές τις μετρήσεις να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα και να ζητήσετε το αντίστοιχο μέγεθος. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε τυχόν πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά εσώρουχα, τα οποία εκτός από άβολα μπορεί να εγκυμονούν και κινδύνους για το σώμα μας.

 

4. Ψωνίστε με βάση… τον καιρό!

 

Οι καιρικές συνθήκες καθορίζουν και τον τύπο εσωρούχου που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας όταν ψωνίζουμε νέα εσώρουχα. Η σύνθεση του εσωρούχου που επιλέγουμε πρέπει να διαφέρει ανάλογα με την εποχή ή τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Ένας κανόνας λέει πως τα βαμβακερά εσώρουχα είναι ιδανικά για τις πιο ζεστές ημέρες ενώ σε περιόδους με μεγάλο κρύο μπορούμε να στραφούμε σε επιλογές εσωρούχων που συνδυάζουν βαμβάκι με άλλα υλικά όπως για παράδειγμα την ελαστίνη.

 

5. Το χρώμα μετράει εξίσου

 

Μια βασική λεπτομέρεια που πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας όταν αγοράζετε εσώρουχα είναι και το χρώμα αυτών! Είτε πρόκειται για ανδρικά μποξεράκια, σλιπ ή γυναικεία εσώρουχα, σουτιέν ή ακόμη και καλσόν, το χρώμα διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Τα εσώρουχά μας πρέπει να βρίσκονται σε χρωματική αρμονία με τα ρούχα που φοράμε και κατά συνέπεια να μην προκαλούν με άκομψο τρόπο τα βλέμματα αλλά αντίθετα να κολακεύουν το σώμα και το ντύσιμό μας. Συνεπώς, φορώντας πιο ανοιχτόχρωμα ρούχα μπορείτε να τα συνδυάσετε με εσώρουχα σε ήπιους τόνους, ενώ εσώρουχα με πιο έντονους χρωματισμούς μπορείτε να ταιριάξετε καλύτερα με “βαριά” και σκουρόχρωμα ρούχα.

 

Η σωστή επιλογή των κατάλληλων εσωρούχων πρέπει πάντα να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Είτε αγοράζουμε εσώρουχα για εμάς είτε προετοιμάζουμε ένα δωράκι για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πρέπει να δώσουμε βάση σε μια σειρά από παράγοντες, όπως τη σύνθεση, την ποιότητα, την εφαρμογή και το χρώμα, για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει την κατάλληλη αγορά. Στο Alexaki Underwear διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα από αντρικά και γυναικεία εσώρουχα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και να απολαμβάνετε άνεση, ασφάλεια και ευκολία κινήσεων κάτω από τα ρούχα σας.